امارات در ائتلاف ایران؛ تجدیدنظر اعراب در رابطه با صهیونیست‌ها-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد
یادداشت کمال خلف، تحلیلگر عرب‌زبان؛

امارات در ائتلاف ایران؛ تجدیدنظر اعراب در رابطه با صهیونیست‌ها

امارات امروز فرصت ارزشمندی دارد، باید از آن استفاده کند و با سیاست‌های جدیدش از زیر بلیت کابینه فاشیست افراطی رژیم صهیونیستی که در عرصه بین‌المللی طرد شده و حتی در جامعه خود محکوم است، قرار نگیرد. آنها اکنون باید به‌جای همکاری با رژیم صهیونیستی به تقویت رویکرد خود در زمینه افزایش تعامل با سوریه، ایران و ترکیه در منطقه و نیز ایجاد مشارکت پویاتر با روسیه و چین بیندیشند.
کمال خلف؛ تحلیلگر عرب‌زبان
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۵ - ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 16
کد خبر: ۱۷۶۸۱۳
تعداد نظرات: ۱ نظر

امارات در ائتلاف ایران/ تجدیدنظر اعراب در ارتباط با صهیونیست‌ها

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ امارات و بحرین، دو کشور ثروتمند حاشیه جنوبی خلیج فارس در آگوست 2020 میلادی با امضای توافقنامه صلح ابراهیم با رژیم صهیونیستی تغییری در سیاست های دهه های گذشته خود در زمینه حمایت و کمک به ملت فلسطین ایجاد کردند.


در آن زمان اعتقاد این بود که امارات با این توافق راه خود را برای خواهر بزرگ خود، عربستان سعودی باز کند تا در رویکردی که هسته اصلی اندیشه حکام عرب حاشیه جنوبی خلیج فارس را تشکیل می داد، دیگر کشورها از آن الگوبرداری کنند. در این میان امارات که در باشگاه متحدان عربستان و بحرین بود، هیچ گاه به طور کامل خود را متحد یا همسو با رژیم صهیونیستی نکرد و تأکید کرد، قصد دارد اختلافاتش را با ایران  برطرف کند تا مسیر برای روابط متوازن همچون گذشته باز شود.


علاوه بر این، امارات با وجود تحریم اعمال شده از سوی آمریکا و به طور کلی غرب علیه دمشق، به سمت برقراری رابطه با سوریه شتافت. اعتقاد راسخ امارات این بود، همچون کشور سوئیس در منطقه ای آکنده از درگیری ها و تهدیدات قرار گرفته است.


با وجود تبلیغات سیاسی-رسانه ای هم زمان با امضای توافقنامه ابراهیم که از سوی برخی رسانه های اماراتی علیه مردم فلسطین به راه افتاد و به منزله زیر سؤال بردن کلیت موضوع دفاع از فلسطین بود، امارات بعدها کنترل این وضعیت نابسامان را در اختیار گرفت و بسیاری از تریبون های وابسته به خود را که علیه فلسطین گزارش می کردند، متوقف کرد. ابوظبی در ادامه، گفتمان رسانه ای مطلوبی را در راستای سیاست های موجود در پیش گرفت.

نخستین سیگنال‌های امارات اعلام توقف معاملات خرید سامانه‌های دفاعی از اشغالگران صهیونیست به دلیل اظهارات و اقدامات دو وزیر کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی بود


امروز تغییراتی در فضای سیاسی منطقه رخ داده که لازم است کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس به فکر تجدیدنظر در سیاست های گذشته باشد. نخستین مورد این تغییرات وضعیت داخلی رژیم صهیونیستی و کشمکش های داخلی میان صهیونیست ها و فلسطینیان است. مقام های رژیم صهیونیستی اعتراف می کنند در سرزمین های اشغالی بحران «اصلاحات قضایی» باعث ایجاد شکاف شدید میان شخصیت های سیاسی و صهیونیست ها شده است و وضعیت فاجعه‌بار به نظر می‌آید. 


تندروهای فاشیست کنترل کابینه را به دست گرفته اند و مانند جنایتکاران بین المللی رفتار می کنند، به حدی که آمریکا درباره نحوه برخورد با این وضعیت دچار استیصال و سردرگمی شده است. علاوه بر این، بحران داخلی رژیم صهیونیستی با افزایش اقدامات مقاومت در کرانه باختری همراه شد و باعث حمایت فزاینده جوامع عربی و اسلامی از مردم فلسطین شد.


نخستین سیگنال‌های امارات (در راستای تغییر سیاست هایش) اعلام توقف معاملات خرید سامانه‌های دفاعی از اشغالگران صهیونیست به دلیل اظهارات و اقدامات دو وزیر کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی بود تا بیشتر مواضع اعضای کابینه اش را کنترل ‌کند. به نظر می آید این سیگنال به معنای توقف توسعه روابط امارات با رژیم صهیونیستی باشد. همچنین ممکن است گامی ضروری در ارزیابی جدید امارات از تحولات جاری در منطقه و جهان باشد؛ زیرا اماراتی ها علاقه ای به سرپوش گذاشتن بر رسوایی صهیونیست ها ندارند.


توافق اخیر ایران و عربستان در پکن عامل مهم دیگری در تجدیدنظر امارات در سیاست های گذشته اش به شمار می رود. درست است ابوظبی به طور رسمی از این توافق استقبال کرد و آن را تضمین کننده ثبات و شکوفایی منطقه دانست، اما تصمیم گیرندگان اماراتی به دنبال تقویت مواضع خود در این زمینه هستند. عربستان مسیری را که امارات در راستای توافقنامه ابراهیم رفت، دنبال نکرد و برعکس آن چیزی که انتظار می رفت، تصمیم گرفت سیاست خود را بر مبنای تفاهم با ایران و نزدیک شدن به چین تنظیم کند.


توصیف توافق ایران و عربستان به «زلزله در منطقه» دقیق است، زیرا این توافق به همان اندازه که بیانگر تغییرات ریشه ای با ماهیت راهبردی و تاریخی است، می تواند طراحی آینده منطقه و مراکز قدرت آن را با آشتی میان دو کشور دارای نفوذ بین المللی تغییر دهد.


تردیدی نداریم امارات به طور عمیق و با زبان دیپلماتیک مورد قبولی توافق ایران و عربستان را می نگرد، زیرا این توافق در آینده راه حل بن بست یمن خواهد بود و بر تحولات سیاسی این کشور تأثیر می گذارد. علاوه بر این، همکاری و تفاهم دوجانبه عربستان و ایران بر بسیاری از پرونده‌ها و رویکردهای منطقه ای تأثیر خواهد گذاشت.


توافق صلح ابراهیم دیگر نشان دهنده آینده رویکرد خلیج فارس یا منطقه عربی نیست و در برابر سرعت و وسعت فزاینده تغییرات عمیق و شتابان منطقه و جهان، به حاشیه رانده خواهد شد.


معتقدیم امارات امروز فرصت ارزشمندی دارد، باید از آن استفاده کند و با سیاست های جدیدش از زیر بلیت کابینه فاشیست افراطی رژیم صهیونیستی که در عرصه بین المللی طرد شده و حتی در جامعه خود محکوم است، قرار نگیرد. آنها اکنون باید به جای همکاری با رژیم صهیونیستی به تقویت رویکرد خود در زمینه افزایش تعامل با سوریه، ایران و ترکیه در منطقه و نیز ایجاد مشارکت پویاتر با روسیه و چین بیندیشند در مواضع گذشته خود در زمینه مبارزات مردم فلسطین بر مبنای روابط برادرانه تاریخی میان دو ملت تجدیدنظر کنند.

توافق صلح ابراهیم دیگر نشان دهنده آینده رویکرد خلیج فارس یا منطقه عربی نیست و در برابر سرعت و وسعت فزاینده تغییرات عمیق و شتابان منطقه و جهان، به حاشیه رانده خواهد شد


رهبران ابوظبی نشان داده اند دارای انعطاف پذیری در حرکت و سرعت عمل در اتخاذ تصمیمات مهم در لحظه هستند و درک خوبی از تغییرات در حال وقوع دارند. آنها می توانند منافع خود را با قدرت پیش ببرند و مسیر سیاست های نادرست گذشته خود را به آرامی و پویایی به سیاستی مؤثر در منطقه تغییر دهند.

 

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
حشمت اله ولدی جهان اباد
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۸ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۶
0
0
با سلام..انچه امروز برای جهانیان اشکار شده ماهیت اسرائیل است که با کشتار و تخریب منازل فلسطینیان..چهره کریه خود را به دنیا نشان می دهد، اسرائیل در درون خون گسل های فراوان دارد و طولی نمی کشد ، که ساکنان مهاجرش به کشورهای اصلی و موطن خود باز گردند، اتحاد ایران و کشور های حوزه ی خلیج فارس میخی محکم به تابوت صهیونیسم است که سالها از این اختلافات بهره می بردند.‌امروز دیگر جها یک قطبی و جهان غربی و امریکایی نیست..قدرت های نو ظهور آمریکا را به حاشیه برده است.. کشورهای امارت و بحرین و عربستان..فرصت خوبی لست که خود را از دامن امریکا رها کنند و با ایران وچین و روسیه هم پیمان شوند...